Hoofdorganist van de Sint-Joriskerk is Rien Donkersloot. Als één van Nederlands toporganisten bespeelt hij een fantastisch orgel: het drieklaviers Naber orgel uit 1845. Huurders van de kerk kunnen ook het orgel huren.

Bij concerten wordt ook regelmatig het orgel bespeeld, dat geplaatst is in het koor van de kerk (gebruikt als kapel). Het is ook in de kerk zelf goed hoorbaar en kan zo nodig zelfs het hoofdorgel vervangen. Dit koororgel werd in 1967 gebouwd door de Zwitserse orgelbouwer Metzler & Söhne.

Er is nog een derde orgel – een kabinetorgel of orgelpositief (geen pedaal) – van dezelfde orgelbouwer. Dit is verplaatsbaar.

De Culturele Commissie Sint-Joriskerk biedt elke zomer een uitgebreid concertprogramma en organiseert ook orgelconcerten op christelijke feestdagen.

Zie verder: www.orgelconcertenjoriskerk.nl

orgel-sint-joriskerk-amersfoort