De Sint-Joriskerk opent haar deuren van mei tot oktober voor een culturele en kunstzinnige zomeropening! Er is deze zomer namelijk meer te zien dan de mooie buitenkant van het imposante bouwwerk. Zo kan je het gebouw bekijken van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur voor 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis. Kom jij ook eens binnenkijken?

Aftrap exposities 2018

Ook zijn er verschillende exposities te bezichtigen, allemaal binnen het thema “2018, Europees Jaar Cultureel Erfgoed”. De aftrap wordt gedaan door Jip Wijngaarden met haar tentoonstelling “De Joodse Weg” van 2 mei tot en 29 juli. De tentoonstelling van haar schilderijen wordt geopend op dinsdag 1 mei om 16.00 uur door burgemeester Lucas Bolsius. Kees van der Staaij zal tevens spreken over het 70 jaar bestaan van de Staat Israël en Jip Wijngaarden zal een van haar werken toelichten. De expositie zal onder het genot van muzikaal intermezzo worden geopend.

> Meer informatie in de flyer

Zie voor haar biografie en werk: www.jipwijngaarden.com

Verbond, Jip Wijngaarden

Andere exposities

Na de expositie van Jip Wijngaarden zullen ook andere kunstenaars schitteren. Zo is van 31 juli tot 6 september de expositie “Tijd en Eeuwigheid” van Amersfoortse kunstenaars te zien. Marco Boer zal aquarellen van orgels in monumentale kerken exposeren van 8 september tot 20 oktober. Tegelijkertijd is er ook de fototentoonstelling “Cas Oorthuys in Amersfoort” te bewonderen.

> Meer informatie in zomerflyer