De Sint-Joriskerk opent haar deuren van mei tot oktober voor een culturele en kunstzinnige zomeropening! Er is deze zomer namelijk meer te zien dan de mooie buitenkant van het imposante bouwwerk. Zo kan u het gebouw bekijken van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur voor 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis. Komt u ook eens binnenkijken?

Zomerexposities mei t/m oktober

Het zomerseizoen met kunstexposities zal worden geopend met de expositie van Jip Wijngaarden van 2 mei t/m 29 juli. Na de expositie van Jip Wijngaarden zullen ook andere kunstenaars schitteren. Zo is van 31 juli tot 6 september de expositie “Tijd en Eeuwigheid” van Amersfoortse kunstenaars te zien. Marco Boer zal aquarellen van orgels in monumentale kerken exposeren van 8 september tot 20 oktober. Tegelijkertijd is er ook de fototentoonstelling “Cas Oorthuys in Amersfoort” te bewonderen. Meer informatie over de verschillende expoisities in de zomerflyer en verder op deze pagina.

> Meer informatie in zomerflyer

Jip Wijngaarden 2 mei – 29 juli

Ook zijn er verschillende exposities te bezichtigen, allemaal binnen het thema “2018, Europees Jaar Cultureel Erfgoed”. De aftrap wordt gedaan door Jip Wijngaarden met haar tentoonstelling “De Joodse Weg” van 2 mei tot en 29 juli. De tentoonstelling van haar schilderijen wordt geopend op dinsdag 1 mei om 16.00 uur door burgemeester Lucas Bolsius. Kees van der Staaij zal tevens spreken over het 70 jaar bestaan van de Staat Israël en Jip Wijngaarden zal een van haar werken toelichten. De expositie zal onder het genot van muzikaal intermezzo worden geopend.

> Meer informatie in de flyer

Rondleiding door Jip Wijngaarden!

Jip Wijngaarden zal op de laatste zaterdag voor het einde van haar expositie een exclusieve rondleiding door de kerk verzorgen en daarbij haar werken bespreken.

  • Locatie: Sint-Joriskerk Amersfoort
  • Datum: Zaterdag 28 juli
  • Tijd: 11.00 uur – 12.00 uur

Verbond, Jip Wijngaarden

Schilderij Jakobs Droom van Jip Wijngaarden

Kunstcollectief DIEP 31 juli t/m 6 september

Vanaf dinsdag 31 juli is de expositie TIJD EN EEUWIGHEID te bewonderen, een bijzondere expositie door vier Amersfoortse kunstenaars van het kunstenaarscollectief DIEP. De kunstenaars specialiseren zich in keramiek, houten en stenen sculpturen, schilderijen, tekeningen en inkt op papier.

 

Waar tijd en eeuwigheid elkaar raken,

het mysterie overweldigend 

of heel vanzelfsprekend is, 

zijn de vier kunstenaars van Diep

aan het werk gegaan.

 

De expositie wordt op 4 augustus om 16.00 uur officieel geopend. De opening wordt muzikaal omlijst door Frans Moussault, basklarinet. De expositie zal op zaterdag 1 september worden afgesloten met een lezing over “Tijd en eeuwigheid” door filosoof Onno Zijlstra.

> Meer informatie op de flyer voorkant

> Meer informatie op de flyer achterkant

Tijd en Eeuwigheid, DIEP