Dubbelexpositie: Terugkijken op vooruitgang & orgels in monumentale kerken

Als afsluiting van de zomerexposities vindt er een dubbelexpositie plaats in de Sint-Joriskerk. Van zaterdag 8 september tot en met zaterdag 20 oktober zijn er twee exposities te zien.

De eerste expositie zijn foto’s van Amersfoort in de jaren 50, gemaakt door fotograaf Cas Oorthuys (1908 – 1990). Het thema is: “Terugkijken op de vooruitgang”. Meerdere foto’s van bekende en minder bekende plekken in Amersfoort uit de jaren 50 zijn te bezichtigen. Het geeft een inzicht in hoe de toekomst in Amersfoort er rond 1957 uitzag. Deze expositie i.s.m. Nederlands Fotomuseum Rotterdam en Archief Eemland. Bekijk hier de flyer.

De tweede expositie zijn de Aquarellen van Marco Boer. De aquarellen sluiten ieder aan op het thema “orgels in monumentale kerken”.

De dubbelexpositie wordt op 8 september officieel en feestelijk geopend door burgemeester Lucas Bolsius. De opening wordt muzikaal omlijst door Rien Donkersloot op het orgel. Het vindt plaats in het koor van de Sint-Joriskerk om 12:00.

Dubbelexpositie

Waar: Sint Joriskerk – Hof 1 – Amersfoort

Wanneer: za 8 september t/m za 20 oktober

Open: dinsdag t/m zaterdag 11.00-17.00 uur en zondag 14.30-17.00 uur. Toegang 1 euro p.p. Zondag toegang gratis.

*Rechten van de foto zijn van Cas Oorthuys